kolac

Bezlepkový rebarborový koláč

Ingredience:

500 g rebarbory
500 g bezlepkové mouky
250 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
250 ml mléka
125 g másla
1 vajíčko
1 prášek do pečiva
drobenka: bezlepková mouka, cukr, máslo

Postup:

Oloupeme rebarboru, opláchneme ji a nakrájíme na kostky. K rebarboře přilijeme trošku vodu a vaříme s cukrem (5 PL) cca pět minut.
Dále uděláme těsto: smícháme mouku s cukrem, vanilkovým cukrem, práškem do pečiva, mlékem, roztopeným máslem a vajíčkem.
Formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Nalijeme těsto, přidáme rebarboru a posypeme drobenkou.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C necelou půl hodinu.
Bezlepkový koláč po vychladnutí pocukrujeme a podáváme.