boruvky

Borůvkový koláč

Ingredience:

250 g polohrubé mouky
100 g cukru krupice
1 vanilinový cukr
1/2 kypřícího prášku
100 g másla nebo tuku na pečení
2 vajíčka
125 ml mléka
drobenka: mouka, cukr, máslo
400 - 500 g borůvek

Postup:

Máslo utřeme se žloutky, s cukrem a s vanilkovým cukrem. K tomu přidáme mouku, kterou jsme smíchali kypřícím práškem. Postupně přidáme za míchání mléko. Nakonec vmícháme tuhy sníh z bílků.
Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy na koláč nebo do plechu. Posypeme borůvkami a připravenou drobenkou.
Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C, kde pečeme borůvkový koláč asi půl hodiny.
Hotový studený borůvkový koláč posypeme moučkovým cukrem a už si na něm můžeme pochutnávat.