kolac

Křehký rebarborový koláč

Ingredience:

400 g rebarbory
300 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
180 ml mléka
2 žloutky
80 g másla
180 g cukru moučky
drobenka (80 g másla, 200 g mouky, 100 g cukru)

Postup:

Rebarboru si oloupeme a nakrájíme na kostky. Také si uděláme drobenku z rozpuštěného másla, které smícháme s cukrem a moukou.
Dále si uděláme těsto. Ušleháme si žloutky s cukrem do pěny nejlépe šlehačem, k tomu přimícháme vlažné mléko s rozpuštěné máslo. Vše ještě šleháme. K tomu přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto pořádně promícháme a vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. Na těsto poklademe rebarboru a posypeme drobenkou. Dáme do předem vyhřáté trouby na 160°C, kde koláč pečeme 25 - 30 minut.
Po vychlazení křehký rebarborový koláč posypeme cukrem a skořicí.