Kynutý rebarborový koláč

Kynutý rebarborový koláč

Ingredience:

250 g polohrubé mouky
80 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
polovina kostky droždí
špetka mletého zázvoru
špetka solí
1 žloutek
30 g másla nebo hery
180 ml mléka
lžička mleté skořice
drobenka - 100 g cukru krupice, 100 g polohrubé mouky, 80 g másla
rebarbora

Postup:

Nejprve si uděláme kvásek z teplého mléka, cukru a droždí.
Mezitím smícháme mouku se zbytkem cukru, s vanilkovým cukrem, solí, zázvorem a skořicí. Přidáme zbytek mléka, žloutek, máslo a kvásek. Uděláme si těsto, které pořádně propracujeme a nechám ho půl hodiny kynout.
Mezitím si připravíme drobenku a plech nebo forma na koláč vymažeme máslem a vysypeme.
Po vykynutí těsto naneseme na plech a klademe na něj rebarboru, kterou jsme omyli, oloupali a nakrájeli na kostky.
Dáme do předem vyhřáté trouby na 175°C, kde kynutý rebarborový koláč pečeme 30 - 40 minut.
Až bude rebarborový koláč studený, posypeme jej cukrem moučkou.