rezy

Rebarborové řezy

Ingredience:

Těsto 1: 350 g polohrubé mouky
80 g cukru
1/2 kypřícího prášku
1 vejce
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
30 ml mléka
100 g změklého másla nebo tuku
Těsto 2: 4 vejce
100 g cukru
2 vanilinové cukry
150 g polohrubé mouky
zbytek kypřícího prášku
Výplň: 500 g rebarbory, 100 g cukru, skořice

Postup:

Uděláme si těsto 1: Smícháme mouku s kurem, práškem, vejcem, mlékem a změklým máslem. Těsto pořádně propracujeme a necháme ho odpočinout v chladničce necelé dvě hodiny.
Mezitím oloupeme a omyjeme rebarboru, kterou nakrájíme na kostky a smícháme s cukrem a skořicí. První těsto vyválíme a dáme do plechu. Dáme jej péct do vyhřáté trouby dozlatova.
Mezitím si připravíme druhé těsto. Vyšleháme vajíčka s cukrem, postupně přidáváme mouky s práškem. Z trouby vytáhneme plech s upečeným těstem, na něj dáme rebarboru i se šťávou, který pustila díky cukru a vše zalijeme druhým těstem. Znova pečeme dozlatova.
Před podáváním rebarborové řezy pocukrujeme a můžeme konzumovat. Rebarborové řezy jsou velmi sladké.