kolac

Recept Rebarborový koláč s vanilkou

Ingredience:

400 g rebarbory
250 g cukru krupice
125 g másla
250 ml mléka
3 vajíčka
500 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
2 vanilkové cukry (nejlépe bio)
1 vanilkový lusk

Postup:

Oloupeme rebarboru, nakrájíme ji a vaříme společně s vanilkovými cukry, vydlabaným vanilkovým luskem a vodou (2 deci) tak, aby byla rebarbora částečně ponořená tak 5 minut.
Vyšleháme si vajíčka, s cukrem, máslem do pěny, přidáme vydlabaná semínka z vanilkového lusku, mléko, mouku smíchanou s kypřícím práškem. Připravané těsto vlijeme do vymazané a vysypané plechu. Na těsto dáme vařenou rebarboru. Pečeme 20 minut ve vyhřáté troubě na 180°C.
Po vychladnutí rebarborového koláče jej můžeme ozdobit ušlehanou smetanou, zbytkem rebarbory a nastrouhanou čokoládou.
Rebarborový koláč s vanilkou je vhodnou sladkostí na letní odpoledne.