kolac

Rebarborový koláč se sněhem

Ingredience na koláč:

250 g polohrubé mouky
100 g cukru
1 vanilkový cukr
3 žloutky
1/3 sáčku prášku do pečiva
100 ml oleje
150 ml mléka
rebarbora
Sníh: 3 bílky
50 cukru moučky

Postup:

Rebarboru oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky.
Troubu předehřejeme na 180°C.
Smícháme mouku s cukrem, vanilkovým cukrem a práškem do pečiva. K tomu přilijeme olej, mléko a přidáme žloutky. Těsto pořádně promícháme.
Formu nebo plech vymažeme a vysypeme. Těsto rozetřeme a posypeme nakrájenou rebarborou. Vložíme do předehřáté trouby na 20 minut.
Z bílků vyšleháme sníh, který smícháme s cukrem.
Poloupečené těsto potřeme sněhem a rebarborový koláč dáme péct ještě na 10 - 12 minut, dokud sníh nebude růžový.
Rebarborový koláč se sněhem chutná výborně.