zavin

Rebarborový závin

Ingredience:

1 listové těsto (z obchodu nebo dělané)
4 větší jablka
2 řapíky rebarbory
20 g cukru
2 vanilinové cukry
skořice
strouhanka
žloutek nebo mléko na potření (není nutné)

Postup:

Jablka a rebarboru omyjeme a oloupeme. Jablka nastrouháme a rebarboru nakrájíme na kostičky. Smícháme s cukrem, vanilinovým cukrem a skořicí. Listové těsto rozdělíme na dva díly a vyválíme do placky. Těsto lehce posypeme strouhankou a dáme na něj směs rebarbory s jablky. Těsto zatočíme do závinu. Záviny dáme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme žloutkem, mlékem nebo vodou.
Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Hotový rebarborový závin pocukrujeme a podáváme. Poměr jablek a rebarbory si můžete dle libosti upravovat.