kolac

Recept Reveňový koláč

Ingredience:

200 g polohrubé mouky
200 g hladké mouky
200 g cukru krupice
100 g másla nebo tuku na pečení
2 vajíčka
190 ml mléka
1 vanilkový cukr
necelá lžička skořice
prášek do pečiva
500 g reveně
drobenka: mouka, cukr, máslo

Postup:

Smícháme mouky, s cukrem, vanilkovým cukrem a kypřícím práškem. K tomu přidáme vajíčka, mléko a roztopené máslo. Uděláme těsto, které vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. Na těsto poklademe oloupanou rebarboru, kterou jsme nakrájeli na kostky. Rebarboru posypeme skořicí a drobenkou, kterou jsme si připravili z mouky, cukru a másla.
Reveňový koláč pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C tak půl hodiny.
Rebarboře se také říká reveň, proto je označován jako reveňový koláč.