hokaido

Rizoto s dýní Hokkaido

Ingredience:

(4 porce)
250 - 300 g směsi ovsa a ječmene
1/2 dýně Hokkaido
1 -2 cibule
2 lžíce oleje
kvalitní sójová omáčka
sůl, bylinkové koření

Postup:

Ječmen a oves propláchneme a necháme přes noc odpočinout ve vodě. Na druhý den vodu slijeme, ale nevymýváme ji. Dáme vařit.
Cibuli nakrájíme na kostky.
Dýni omyjeme (nemusíme loupat), semínka vydlabeme lžící a nakrájíme ji na kostko.
Na rozpáleném oleji smažíme cibuli a dýní. Dýni chvíli smažíme, dokud nebude měkká. Pak přidáme trošku sójové omáčky.
K měkké dýní přidáme uvařené "zrní", promícháme a dochutíme.
Oves a ječmen není jen potrava pro koně, ale je moc zdravé a chutné i pro lidi.