svestky

Rýžový nákyp se švestkami

Ingredience:

(4 porce)
400 g rýže
1 vanilinový cukr
2 vajíčka
30 g cukru
800 ml mléka
máslo
400 g švestek
skořice mletá

Postup:

Rýži za stálého míchání uvaříme v mléce, kde jsme přidali špetku soli a vanilinový cukru.
Uvařenou rýži necháme trošku vychladnout, přimícháme do ní dva žloutky a sníh z bílků.
Máslem vymažeme zapékací mísu. Do ní dáváme vrstvy rýže a vypeckovaných cukrem posypaných švestek.
Poslední vrstvou je rýže, na kterou dáme pár plátků másla a posypeme ji skořicí.
Rýžový nákyp se švestkami dáme do vyhřáté trouby na 160°C, kde jej pečeme asi půl hodiny. Místo čerstvých švestek můžeme v nákypu použít švestkový kompot.