svestky

Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta

Ingredience:

300 g hrubé mouky
1 - 2 vejce
50 g másla
300 ml mléka
špetka soli
švestky
máslo na polití, cukr

Postup:

Mléko vaříme, vložíme do něj máslo a špetku soli. Až začne mléko vařit, nasypeme do něj mouku za stálého míchání. Až se vytvoří husté těsto, které se nebude lepit k nádobě, necháme jej ochladnout.
Do těsta vmícháme jedno vejce a pořádně promícháme. Z těsta vytvoříme váleček, který si rozdělíme na malé kousky. Do nich zabalíme půlku nebo celou vypeckovanou švestku.
Knedlíky vložíme do vroucí osolené vody, kde je vaříme asi šest minut. Poté je z vyjmeme, propíchneme vidličkou, aby z nich vyšla pára.
Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta posypeme cukrem a polijeme máslem.

Další recept tentokrát na švestkový koláč s tvarohem.